NJUT...

Njut av italienskinspirerad förrättssparris. Därefter thaimarinerad lax med säsongens första färskpotatis. Och en lyckad hallondessert med kinesiska fortune cookies!

Thaimarinerad lax till huvudrätt och hallonlycka till dessert!

 

Fläderlätt fördrink

1 glas, 2 min
ProPoints värde/glas: 5
Kcal/glas: 170

Ingredienser:
is
limeskivor
4 cl gin
1½ dl stark flädersaft (utspädd)

Gör så här:
Fyll ett glas med is och några limeskivor. Tillsätt gin och fyll på med flädersaft upp till kanten.

Vit sparrissallad med soltorkade tomater och blåmögelost

4 portioner, 25 minuter
ProPoints värde/portion: 6
Kcal/portion: 285

Ingredienser:
1 kg vit sparris
2 msk olivolja
8 salviablad
1½ dl torrt vitt vin
4 msk strimlad soltorkad tomat
100 g smulad Castello blå, 29 %
salt och peppar
25 g rucola

Gör så här:
Skala den vita sparrisen upp till knoppen. Bryt bort den nedersta träiga delen. Koka sparrisen under lock i lättsaltat vatten 15–20 min tills den mjuknat. Låt rinna av och lägg upp på ett fat. Hetta upp oljan och fräs salviabladen hastigt. Tillsätt vin, soltorkad tomat och ost. Låt det bli varmt och fördela över sparrisen. Krydda och strö över rucola.

Thaimarinerad lax med gurkyoghurt och färskpotatis

4 portioner, 25 minuter
ProPoints värde/portion: 12
Kcal/portion: 470

Ingredienser:
4 bitar laxfilé à150 g
2 msk soja
2 msk sweet chili-sås
1 msk olivolja
1 dm gurka
2 dl yoghurt, 2 %
2 msk hackad färsk mynta
salt och peppar

Garnera med: vattenkrasse

Servera med: 600 g kokt färskpotatis

Gör så här:
Sätt ugnen på 175°. Lägg laxbitarna på ett bakpappersklätt ugnsfast fat. Blanda soja, sweet chili och olivolja. Pensla laxbitarna med marinaden. Ugnsbaka mitt i ugnen ca 15 min tills laxen är genombakad. Tärna gurkan fint och blanda med yoghurt och mynta. Krydda. Lägg upp laxen med gurkyoghurten och färskpotatis. Garnera med vattenkrasse.

Hallonlycka med fortune cookies

4 portioner, 10 minuter
ProPoints värde/portion: 6
Kcal/portion: 255

Fortune cookies finns att köpa i asiatiska affärer.

Ingredienser:
200 g hallon
1 dl strösocker
½ l hallonsorbet

Garnera med: mynta

Servera med: 4 kinesiska fortune cookies

Gör så här:
Sjud hallon och socker i en kastrull 5 min. Passera genom en sil så att kärnorna silas bort. Fördela såsen i fyra glas. Skopa i två kulor hallonsorbet. Garnera med mynta.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0