Nötigt och choklad...
Nötkakor
Antal portioner: 15
Ingredienser
3 dl blandade nötter
3 st äggvita
2 tsk råsocker
100 gram mörk choklad
Instruktioner
1. Kör nötterna i en matberedare, de får inte bli för finhackade men inte heller grova.
2. Separera äggvitan från gulan och rör ned råsockret i vitan. Blanda väl och tillsätt sedan de hackade nötterna.
3. Klicka ut på en plåt med bakplåtspapper och grädda i 20 minuter 175 grader i mitten av ugnen.
4. När kakorna svalnat helt, doppa bottnarna i smält choklad.
5. Låt dem rinna av på ett ugnsgaller. Lägg ett bakplåtspapper under gallret så slipper du kladd.
Chokladbollar
Tillagningstid 15 minuter
Antal portioner: 12
Ingredienser
3 msk kakaopulver
3 dl havregryn
3 msk socker
1 msk vaniljsocker
1 dl kesella (10%)
30 gram kaffe (1 msk = 15 g)
1 dl kokosflingor
Instruktioner
Blanda kakao, havregryn, socker, vaniljsocker, kesella och kaffe till en röra. Forma 12 bollar. Rulla dem i kokos. Ställ bollarna kallt tills det är dags att äta.