Nötigt och choklad...

Nötkakor

 



Antal portioner: 15



Ingredienser

3 dl blandade nötter

3 st äggvita

2 tsk råsocker

100 gram mörk choklad



Instruktioner

1. Kör nötterna i en matberedare, de får inte bli för finhackade men inte heller grova.

2. Separera äggvitan från gulan och rör ned råsockret i vitan. Blanda väl och tillsätt sedan de hackade nötterna.

3. Klicka ut på en plåt med bakplåtspapper och grädda i 20 minuter 175 grader i mitten av ugnen.

4. När kakorna svalnat helt, doppa bottnarna i smält choklad.

5. Låt dem rinna av på ett ugnsgaller. Lägg ett bakplåtspapper under gallret så slipper du kladd.

Chokladbollar

Tillagningstid 15 minuter

 

Antal portioner: 12

Ingredienser

3 msk kakaopulver

3 dl havregryn

3 msk socker

1 msk vaniljsocker

1 dl kesella (10%)

30 gram kaffe (1 msk = 15 g)

1 dl kokosflingor



Instruktioner

Blanda kakao, havregryn, socker, vaniljsocker, kesella och kaffe till en röra. Forma 12 bollar. Rulla dem i kokos. Ställ bollarna kallt tills det är dags att äta.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0